Geschiedenis

2017: Van der Gugten en de hortitak van PACOMBI GROUP verenigen zich in PACOMBI HORTI

Met deze bundeling van krachten profiteren afnemers in de sierteeltsector van een nog breder producten- en dienstenaanbod. Thuisbasis van PACOMBI HORTI is de eigen productielocatie in Rijnsburg. Met aanvullende vestigingen in Aalsmeer, FloraHolland Honselersdijk en Naaldwijk bevindt PACOMBI HORTI zich in het hart van de sierteeltbranche.

2016: Van der Gugten Verpakkingen gaat verder als onderdeel van PACOMBI GROUP

Vier generaties en precies honderd jaar na de oprichting gaat Van der Gugten Verpakkingen verder als onderdeel van PACOMBI GROUP.

2008: Olsthoorn Verpakkingen wordt ingelijfd bij PACOMBI GROUP

Met familiebedrijf Olsthoorn Verpakkingen, inmiddels expert in verpakkingen voor de import en export van bloemen en planten, versterkt PACOMBI GROUP zijn positie binnen het veilingsegment in de hortisector.

1994: Verpakkingen krijgen bij Van der Gugten de volle aandacht

De verpakkingsdivisie en de horeca-activiteiten van het bedrijf, sinds 1982 een bv, worden gesplitst in twee aparte bv’s. Na enkele verhuizingen en diverse uitbreidingen beschikken broers Freek en Martin van der Gugten in 2006 over een modern bedrijfspand van maar liefst 9.500 m2.

 

1968: Transportbedrijf C. Olsthoorn gaat vanuit de bloemenveiling verpakkingen aan exporteurs leveren

Olsthoorn Verpakkingen start met het leveren van sierteeltverpakkingen aan kwekers, exporteurs en importeurs, verpakkingsbedrijven en de groothandel. Daarnaast begint het bedrijf innovatieve verpakkingsconcepten te ontwikkelen voor de hortisector.

1916: Martinus van der Gugten opent een kantine op de Veiling Flora in Rijnsburg

Hij verkoopt er koffie, koeken en het nog altijd populaire broodje bal. Maar het balletje gaat rollen. Martinus is een echte ondernemer en ziet nieuwe mogelijkheden: klanten hebben behoefte aan een lekkere kop koffie én een goede verpakking. Wat ‘voorzichtig’ begint met oude kranten als opvulmateriaal en rieten manden, groeit uit tot een nieuwe hoofdactiviteit. Van der Gugten Verpakkingen is een feit.